Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτα και όμως "νεοελλ" αρουγκανικά


Προσευχηθήτε να μην γίνουμε ρεζίλι μαλάκες γιατί με ένα νόμο και ένα άρθρο, το Σάββατο θα παίξουμε με τους Lakers.

Πως θα σας φαινόταν αν από αύριο με έναν νόμο και ένα άρθρο, που λένε και μερικές ψυχές, οι αθλητές ΑΜΕΑ ανταγωνιζόντουσαν αρτιμελείς αθλητές στα ίδια ακριβώς αγωνίσματα και να το ονομάσουμε "αθλητισμός χωρίς διακρίσεις";

Να ξυπνήσουμε δηλαδή αύριο το πρωί και να εφαρμοστεί η παραπάνω ιδέα και η FIFA, η UEFA, η FIBA και η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων να ξεκινήσουν να διοργανώνουν έτσι τους αγώνες τους.

Φανταστείτε δηλαδή τον Γιουσείλν Μπολτ στην γραμμή εκκίνησης και αντίπαλοι του για τα 100μ να είναι αθλητές ΑΜΕΑ με καροτσάκια, σύνδρομο down και τεχνητά πόδια.

Φανταστείτε να εκτελεί πέναλτι ο Ρούνεϊ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αντίπαλος του να είναι ένας τυφλός τερματοφύλακας ή ο Λε Μπρον να πρέπει να σουτάρει στο ΝΒΑ κόντρα σε αντίπαλο που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Πόσο δίκαιο θα ήταν αυτό τόσο για τους αρτιμελείς αθλητές όσο και για τους ΑΜΕΑ αθλητές; Πόσο σαδιστικό θα ήταν να σκοράρει συνεχώς κάποιος εις βάρος κάποιου αθλητή που δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί, όχι λόγω κλάσης ή ταλέντου, αλλά λόγω ενός σωματικού η πνευματικού αρνητικού παράγοντα;

Φυσικά και δεν θα ήταν καθόλου δίκαιο, ενώ αντίθετα θα ήταν τόσο σαδιστικό που ούτε καν την εποχή του Κολοσσαίου δεν θα σκεφτόντουσαν να πετάξουν έναν ΑΜΕΑ μονομάχο κόντρα σε αρτιμελείς αντιπάλους.

Φυσικά και δεν θα είχε καμία απολύτως λογική και θα ήταν κάτι το αρρωστημένο και ακόμα πιο άρρωστημένος θα ήταν ο εγκέφαλος που θα το σκεφτόταν.

Και όμως τέτοιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι υπάρχουν πολλοί και μάλιστα νομίζουν πως είναι υγιείς, και "προοδευτικοί" και δυστυχώς Ζουν Ανάμεσα Μας.

Με αφορμή το σκηνικό που έγινε με την άρνηση συμμετοχής στον Μαραθώνιο σε δύο ΑΜΕΑ (που κακώς έγινε μιας και δεν υπήρχε κάποια απαγόρευση για τέτοιες συμμετοχές) εμφανίστηκαν τέτοιες απόψεις. 

Οι γνωστοί αρούγκανοι που αυτοπροσδιορίζονται μέσα στο φάσμα κάποιας αριστεράς και πάσχουν από το σύνδρομο της Μητέρας Τερέζας διασταυρωμένο με αυτό του Δον Κιχώτη, έλεγαν στα σοβαρά χθες σε διάφορες γωνιές του ίντερνετ πως δεν πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές αθλητικές διοργανώσεις, π.χ Ολυμπιάδα και Special Olympics, αλλά να είναι όλοι μαζί, γιατί από τη στιγμή που είναι ξεχωριστά αυτό αποτελεί "διάκριση" και "φασισμό" εις βάρος των ΑΜΕΑ.

Κάτι που μεταφράζεται σε ακριβώς αυτά πού έγραψα στην αρχή του κειμένου. Οι τυφλοί δεν θα έχουν το δικό τους ποδόσφαιρο προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες τους, οι ανάπηροι δεν θα έχουν το δικό τους μπάσκετ και γενικώς όλοι οι αθλητές ΑΜΕΑ θα πρέπει να διαγωνίζονται κόντρα σε αρτιμελείς αθλήτες με τα αποτελέσματα να μην είναι δύσκολο να τα φανταστεί κάποιος.

Και όλα αυτά επειδή κάποιοι αποβλακωμένοι από την πολύ αριστερά της...προόδου κάνουν "μάχη κατά των διακρίσεων" και μιλάνε για φασισμούς και ρατσισμούς, επειδή έγινε μια μαλακία και αρνήθηκαν κάποιοι (επίσης αρούγκανοι) την συμμετοχή σε δυο αθλητές ΑΜΕΑ στον Μαραθώνιο, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από τους όρους συμμετοχής κτλ.

Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρακτηρίζονται ως ρατσιστές και φασίστες αυτοί που δεν τους άφησαν να πάρουν μέρος, αλλά αυτό που ξέρω είναι πως οι αρούγκανοι που περιφέρουν το "φασιστόμετρο" και σε "μετράνε" με ύφος χιλίων αριστερών μουστακίων, είναι οι χειρότεροι φασίστες όλων.

Διάολε ούτε το 3ο Ράιχ δεν θα έκανε τέτοιο βασανιστήριο σε ΑΜΕΑ, βάζοντας τους να ανταγωνιστούν αρτιμελείς αθλητές. Στο όνομα κάποιας "μάχης κατά των διακρίσεων"  κάποιοι το υποστηρίζουν κιόλας!

Απίστευτα και όμως "νεοελλ" αρουγκανικά. Τα βλέπει η λογική και τους κάνει ασφαλιστικά μέτρα.

Πολύ λάιτ βγήκε η ανάρτηση. Γαμώτο!

Υ.Γ: Η περίπτωση του ΑΜΕΑ Καραγκούνη είναι ειδική και χρήζει ανάλυσης. Δεν μπορεί να  χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα αντίλογου.

4 σχόλια:

  1. Εντάξει, το υστερόγραφο για τον Καραγκούνη γάμησε πάτους ασάλιωτα και χωρίς προφυλακτικό και στάζει το φλόκι απ'τον πρωκτό. Κατά τα λοιπά τα λες τόσο σωστά που ούτε κι εγώ ο ίδιος με την απέραντη μετριοφροσύνη που με χαρακτηρίζει δε θα μπορούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω, τι θα γίνει; Ότι παίζει στον τοίχο στο fb θα το παίρνεις και θα το βάζεις εδώ; Μου ανήκει credit 60% και το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πειράζει. Σκάσε και χειροκρότα τώρα. Άντε μη σου κάνω poke.

    ΑπάντησηΔιαγραφή